Veiligheidsdag 112

Date: 
vr, 30/08/2013
De eerste editie van de Veiligheidsdag werd georganiseerd te Nieuwpoort.


Veiligheidsdag 112

30 augustus 2013, Nieuwpoort

Op initiatief van het stadsbestuur van Nieuwpoort werd voor de eerste maal een Veiligheidsdag 112 georganiseerd. Onder het motto ‘samenwerken aan veiligheid’ lieten verschillende reddings- en hulpdiensten zien hoe ze in bepaalde situaties multidisciplinair samenwerken. Er werden (interactieve) demo’s gehouden, er waren diverse standen en voertuigen stonden tentoongesteld.
Ook B-FAST was met een stand en voertuigen aanwezig. Talrijke kijklustigen werden geïnformeerd over de werking van B-FAST en over het uitgestalde materiaal. B-FAST als Belgische rampenbestrijdings- en preventiedienst in het buitenland bij uitstek, is wel gekend onder het brede publiek maar de achterliggende multidisciplinaire samenwerking (Binnenlandse Zaken, Defensie, Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken) en het bestaan van diverse modules (USAR, veldhospitaal, e.a.) was voor velen nog een onbekend en dus nieuw gegeven.
Zowel bezoekers, organisatoren en standhouders waren unaniem positief en er wordt al gedacht over een tweede editie in 2015.