Opendeur ATCC 2013

Op 24 mei 2013 was B-FAST met een stand aanwezig tijdens de opendeurdag van het ATCC (Air Traffic Control Center) te Semmerzake (Oost-Vlaanderen).

Op 24 mei 2013 was B-FAST met een stand aanwezig tijdens de opendeurdag van het ATCC (Air Traffic Control Center) te Semmerzake (Oost-Vlaanderen). Het ATCC verzekert de militaire luchtverkeersleiding en de coördinatie tussen de militaire en burgerlijke luchtvaart. Over het Belgisch grondgebied zijn 12 van dergelijke verkeersleidingsposten verspreid (o.m. in Glons).

Een B-FAST team beantwoordde op de stand met veel plezier de talrijke vragen over het takenpakket, over de gebruikte apparatuur en het materieel. De communicatie- en informatieapparatuur, ter beschikking gesteld door Defensie aan B-FAST, stond dit jaar extra in de kijker. Ook waren de passanten bijzonder nieuwsgierig over de voedselrantsoenen en hun samenstelling.

Dit was de eerste keer dat de B-FAST stand werd ontplooid sinds de oprichting van de module Public Relations. Vooral de nieuwe beach flags zijn echte eye catchers.